AVON в Украине
Четверг, 28.03.2024, 13:49
 
Оцените мой сайт
Всего ответов: 81


      
 
  098 727 34 69

  093 012 06 48
  066 123 52 35
  kosmetic-avon@ukr.net

 



Категории раздела
История компании AVON - факты и цифры [481]
История компании AVON - история в фактах и цифрах


Блог
Главная » 2013 » Март » 24 » AVON «Разом проти раку грудей» - жінок врятують скринінгові програми.
22:28
AVON «Разом проти раку грудей» - жінок врятують скринінгові програми.

 AVON «Разом проти раку грудей» - жінок врятують скринінгові програми.

У чому їх сенс, і що необхідно для організації таких програм?

Відповідь проілюструємо реальним прикладом впровадження скринінгової програми щодо раку грудей у Черкаській області. Про цей приклад йшла мова у рамках заходів 4-5 лютого з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку.

4 лютого 2011 року відбувся прес-тур до Черкаського обласного клінічного онкодиспансеру, і журналісти всеукраїнських та місцевих ЗМІ мали змогу поспілкуватися з фахівцями-онкологами, рентгенологами, представниками місцевої влади та громадських організацій, а також дізнатися більше про соціальну благодійну програму Avon «Разом проти раку грудей», спільний досвід реалізації скринінгових програм щодо раку молочної залози в Україні.

 

НА ЗАМІТКУ: Що таке скринінгова програма? – Це організація системи профілактичних, регулярних оглядів молочних залоз жінок з метою своєчасного виявлення захворювання на ранніх стадіях, зокрема з використанням мамографії. Що потрібно для її реалізації? – Фахівці-мамологи та рентгенологи, сучасне обладнання…та організованість самих жінок, їхнє відповідальне ставлення до свого здоров’я (іншими словами – культура профілактичних оглядів).

І мета соціальної благодійної програми AVON «Разом проти раку грудей» в Україні – створення національної системи скринінгу і забезпечення доступу до якісної діагностики.

 

ЛОГІЧНЕ ЗАПИТАННЯ:

Заради чого братися разом за таку справу, заради чого такі зусилля? Заради того, щоб щороку рак грудей не забирав 8 тисяч жіночих життів, щоб щороку дев’яносто п’ять відсотків з 16 тисяч діагностованих випадків захворювання виявлялися на якомога ранніх стадіях (зараз маємо 25-30% звернень на ІІІ-ІV стадії, коли рак важко піддається лікуванню, або взагалі не піддається). Незалежно від того, чи живе жінка у селі, чи в місті, вона повинна усвідомлювати необхідність оглядів та мати можливість пройти обстеження у фахівця, на якісному діагностичному обладнанні.

 

ДІЇ І РЕЗУЛЬТАТИ:

AVON «Разом проти раку грудей» діє в Україні вже 10 років. Наприклад, у рамках соціальної благодійної програми Avon «Разом проти раку грудей» на кошти залучені під час спеціальних заходів та від продажу сувенірної продукції «Рожева стрічка» до Черкаського обласного онкологічного диспансеру на благодійній основі у 2005 році передано перший в Україні унікальний мобільний мамографічний комплекс – пересувний мамологічний та рентген-кабінет; у 2010 році – стаціонарний мамограф та пристрій для отримання цифрових зображень при мамографії СR-35Х. Це обладнання - потужний інструмент у руках лікарів для виявлення раку грудей на ранніх стадіях. Наявність сучасної техніки – лише перший крок, адже на її утримання та експлуатацію необхідні кошти. Наприклад, для забезпечення роботи  мобільного мамографа, щоб охопити сільське населення області програмою діагностики, необхідні витрати на паливо, роботу спеціальних бригад медичного персоналу, реактиви для проявлення плівки, і тут важливе розуміння проблеми з боку органів місцевої влади і фінансування з місцевого бюджету.

З іншого боку, важлива діяльність з інформування жінок про роль профілактичних оглядів та ранньої діагностики на національному рівні, зокрема - спільні ініціативи компанії Avon та Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї». Велике значення має робота, яку проводять громадські організації на місцевому рівні. Наприклад, жіноча організація «Я не сама!» у Чигиринському р-ні Черкаської області реалізувала проект «Теплий контакт», мета якого - розповісти жінкам сільської місцевості про необхідність обстеження молочних залоз, а також донести їм інформацію про те, коли у них у райцентрі буде працювати мобільний мамограф і вони зможуть приїхати із села на обстеження.

Чи не найбільше питань і на прес-конференції, і у рамках екскурсії онкодиспансером було саме про мобільний мамограф, який має ключову роль в забезпеченні обстеження жительок сільської місцевості.

Мобільний мамограф працює у теплу пору року, за графіком  у 19 з 20 районних центрів Черкаської області, кожен виїзд – тиждень. Комплекс на виїзді обслуговує бригада у складі лікаря, лаборанта та водія. За один день обстеження можуть пройти до 50 жінок. Це жительки районних центрів та сіл району. Про результати роботи: лише за 2010 рік на мобільному мамографі пройшли обстеження 3799 жінок, виявлено 19 випадків раку грудей, підозра на рак – у 129 жінок, передракові захворювання виявлено у 701 жінки.

На кошти, залучені у програмі «Разом проти раку грудей» від продажу сувенірної продукції «Рожева стрічка» у 2010 році до Черкаського обласного онкодиспансеру на благодійній основі передано новий стаціонарний мамограф, а з нового року вже у робочому режимі працює і перетворювач рентгенівських знімків (дигітайзер) СR-35X з робочою станцією лікаря-мамолога. Якщо сказати простіше: стаціонарний мамограф встановлено у кабінеті поліклініки онкодиспансеру, до мамографа приєднано дигітайзер. Коли жінці роблять мамографію (рентген молочних залоз), її особисті дані та інформація знімків передаються у цифровому вигляді на комп’ютер робочої станції, лікар аналізує зображення з монітору, маючи можливість збільшувати, бачити різні проекції, і вже за декілька хвилин робить опис та висновок обстеження. Є значна економія часу та підвищення якості і точності діагностування, а також можливість ведення комп’ютерної бази даних.

Загалом, на обладнанні, переданому завдяки програмі Avon «Разом проти раку грудей» до Черкаського обласного диспансеру, у рамках скринінгу у 2010 році виявлено 221 випадок раку молочної залози, з яких понад 69% - на І-ІІ стадії.

 

4 лютого журналісти мали змогу ознайомитися з роботою цього обладнання, і деякі з них (за бажанням та відповідно до вікових показань) навіть самі пройшли мамографію.

Щира подяка усім журналістам і ЗМІ, які допомагають вкотре звернути увагу мільйонів людей на проблему раку молочної залози в Україні, на заходи для її вирішення, кожній жінці нагадати про важливість обстеження, тим самим врятувавши не одне життя.

 

5 лютого відбувся День обізнаності для активістів програми «Разом проти раку грудей» з різних куточків Черкаської області. Це Представники AVON, Координатори, Районні менеджери з продажу, які залучають благодійні кошти завдяки продажу продукції «Рожева стрічка», розповідають тисячам жінок про масштабну соціальну ініціативу. Саме вони у лютому роздали жінкам Черкащини 10 тисяч  листівок з відповідями на запитання про рак грудей. І важливо, щоб активісти програми, які закликають жінок турбуватися про здоров’я, мали правильне уявлення про проблему та шляхи її вирішення. З такою метою у Черкаському обласному онкологічному диспансері було організовано лекцію – простими словами про складні речі: про рак грудей та важливість скринінгових програм розповіла Національний представник Європейської коаліції проти раку в Україні, онкогінеколог, мамолог, Галина Павлівна Майструк. Те, що має знати кожна жінка про рак грудей: тривожні симптоми, фактори ризику, методи і способи діагностики, важливу роль самообстеження та регулярних оглядів молочних залоз лікарями – мамологами, онкологами. Обізнані – значить захищені! Таку важливу інформацію активісти програми Avon «Разом проти раку грудей» донесуть багатьом людям, які також долучаться до цієї масштабної ініціативи.

Щира подяка постійним партнерам програми: РК «Радуга» за розробку дизайну інформаційно-освітніх матеріалів та європейській типографії в Україні UnivestPrint за виготовлення друкованих інформаційно-освітніх матеріалів.

Avon «Разом проти раку грудей» - спільна важлива справа заради здоров’я жінок, заради здоров’я нації. Приєднуйтеся!

Категория: История компании AVON - факты и цифры | Просмотров: 539 | Добавил: наталия | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru
Сделать бесплатный сайт с uCoz Copyright MyCorp © 2024